tulosta sivu
Essi Aulanko


Tammi asuu tammenterhossa

Valmentaja, kouluttaja ja teatteripedagogi.
Osaamisalueet ilmaisu- ja neuvottelutaito, itsensä ja ihmisten johtaminen.

Olen nelilapsisen yrittäjäperheen vanhin tytär ja kotoisin Pääkaupunkiseudulta. Muutin ylioppilaskirjoitusten jälkeen etelä-Saksaan ja ja opiskelin ja työskentelin Stuttgartissa yhteensä 8 vuotta. Valmistuin siellä puhe- ja ilmaisutaidon opettajaksi ja teatteripedagogiksi ja työskentelin valmistumiseni jälkeen näiden asioiden ohjaajana Saksassa. Rahoitin opiskeluni työskentelemällä vanhainkodissa - saattohoitajana. Alunperin sattumoisin aloitettu työ, jota tein kaikkiaan kuusi vuotta, tuli minulle hyvin rakkaaksi ja se muutti oikeastaan suhtautumiseni koko elämään: työ muokkasi nuoren ihmisen arvot uuteen uskoon, opetti ihmisen kuuntelemisen taidon ja valmensi kohtaamaan vaikeita asioita.

Kutsuin itse itseni töihin Suomeen lähettämällä vanhemmilleni Mari ja Jussi Aulangolle heidän iloiseksi hämmästyksekseen työhakemuksen Bene Oy:n kouluttajan tehtäviin. Hakemus hyväksyttiin. Aloitin työt keväällä 2001 kouluttajana.

Minulla on suuri luottamus ihmisen oppimis- ja oivalluskykyyn: Viisaus ja tietämys asuvat jo ihmisissä, se vain täytyy houkutella esiin eikä sitä pidä häiritä. Taito pitää oma suunsa kiinni on ammatin keskeisiä asioita, sillä opettaminen on lopulta enemmän kuuntelua kuin puhumista, niin yllättävältä kuin se tuntuukin. Tavoite työssäni on ihmisen yksilöllinen kohtaaminen, sitä harjoittelen. Nautin kovasti siitä, että voin viedä eteenpäin ilosanomaa: omia vuorovaikutustaitoja ja omaa oppimiskykyä voi kehittää.

Yksityiselämässäni olen kahden tyttäremme, Liinan ja Annan äiti, kahden koiran sekä vanhan, ison talon = ison, huonokuntoisen! talon omistaja, joten harrastuksia ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa. Lapset, keittiössä puuhastelu, ulkona liikkuminen, ulkomailta ja Suomesta piipahtavien ystävien majoittaminen sekä remontin tekeminen täyttävät yksityiselämäni mieluisalla ja merkityksellisellä tekemisellä. Kaikessa tässä kumppaninani on saksalainen teatteriohjaaja-mieheni Stefan Scherer, joka rakastui myös Suomeen heti ensi vierailullaan.
sivun alkuun edelliselle sivulle etusivulle yhteystiedot Mari Aulanko


tulosta sivu